Letterspeeltuin!

Letter 'R' door Marius op Letterplayground

Goede vriendin R mailde mij deze link naar Letterplayground.com.
Een waar feest van letters, lettertypen, complete alfabetten. Het maakt niet uit of je nu professioneel ontwerper of illustrator bent – teken, fotografeer, brij of kook een letter en upload hem naar de site (registreren is gratis).

Wat is…?
Een initiatief van Nate Williams, zelf professioneel illustrator en lettergek. Het is een plek waar je speelt met letters. Letters, cijfers, zo gewoon en alledaags dat je er niet over nadenkt. Maar je kunt ze op duizend en één manieren weergeven.
Op Letterplayground kun je dat zien. Per letter vind je tientallen pagina’s met creaties van die ene letter door professionals en amateurs, van wonderschoon tot puur maf. Je kunt ze  op categorieën sorteren of op populariteit. Je kunt eigen collecties samenstellen. Je kunt ze downloaden en er je naam mee samenstellen (maar hou het netjes en vermeld copyrights als je het publiceert!). Je kunt filmpjes bekijken over hoe mensen te werk gaan of hoe ze over letters denken of er naar kijken. En dus je eigen letters uploaden en meespelen.
Ja, dát is waar de hele site over gaat: spelen.
Je hoeft niet per se iets te maken, op het blog kun je er ook gewoon alleen maar over kletsen natuurlijk.

Hier een preview en nog twee voorbeelden:

Letterplayground.com

V
Letter 'V' door Cent
A
Letter 'A' door Nate

 

 

 

 

 

 

Letterplayground  op Facebook en Twitter.

Advertenties