Dagje Amsterdam

Als ik wethouder van verkeer was in Amsterdam, zou ik het wel weten:

Biking Tours mogen uit niet meer dan zes personen bestaan en dienen begeleid te worden door een persoon in bezit van een geldig en zichtbaar verkeersdiploma.

Tussen de groepen onderling moet een minimale afstand van 100 meter bewaard worden.

Bij bezichtigin van een toeristisch object of bespreking van een acecdote dient men zich in een rij langs de waterkant op te stellen, de fiets boven het hoofd geheven, om medeweggebruikers niet onnodig te hinderen.

Er komt een algeheel verbod op de verhuur van fietsen aan Chinezen.

Een huurfiets mag niet voorzien zijn van een fietsbel.

Overtreding van één van bovengenoemde verordeningen wordt gestraft met inbeslagname van het rijwiel en uitzetting van de berijder naar het land van herkomst.

Bierfietsen binnen de binnenring worden definitief verboden.
Er zullen routes worden uitgezet in WestPoort 2 en 6, Sloterdijk II, III en VII en via het Noordzeekanaal en de Schellingwouderbrug naar het rustige Industriepark Noord 8.

De fietser krijgt officieel dezelfde rechten als de automobilist, ter bevestiging van hetgeen door beiden reeds stilzwijgend was geregeld. Voetgangers krijgen dientengevolge dezelfde rechten als fietsers.

Trottoirs worden derhalve afgeschaft en fietspaden worden verbreed tot aan de gevels. Voetgangers en fietsers regelen onderling vriendelijk en beheerst hoe ze e.e.a. regelen.

Van diefstal van fietsen kan aangifte worden gedaan op: www.waarvanakte.politie.nl
Tips die leiden tot het terugvorderen van een gestolen fiets worden beloond met een avondje op pad met een gediplomeerde fietsendief of een trip voor 2 personen naar een Oost-Europees land naar keuze.

Fietsen geparkeerd voor een huis- of winkeldeur, in geveltuinen, tegen tuinmeubels, invalidenvoertuigen, bouwsteigers, ramen, kinderwagens alsmede dwars op de looproute of andere doorstroombelemmerende wijze mogen ogenblikkelijk worden ontdaan van alle demontabele elementen en/of worden doorverkocht aan belangstellenden

Fietsen geplaatst tegen of vastgeketend aan openbare voorzieningen als bus- en tramhokjes, openbare toiletten, brievenbussen, geldautomaten, marktkramen, dranghekken, regenpijpen, monumenten of andere kunst-uitingen worden onmiddellijk verwijderd. Sloten worden niet vergoed. Bij klachten kunt u zich vervoegen bij: Arie’s Sportschool ‘had-je-soms-wat’ aan de bos-en-Lommerweg.

Fietsen vastgezet aan openbare brug- en trapleuningen worden onmiddellijk verwijderd. Leuningen worden niet vergoed.

Personenauto’s met minder dan 2 inzittenden worden ter plaatse in beslag genomen.

Voor alle goederenvervoer, groot en klein, geldt een algeheel inhaalverbod. Ook bij laden en lossen.

Mobiele media dienen van een beveiliging te zijn voorzien die maakt dat ze, bij gebruik in of op een vervoermiddel, direkt in het gezicht ontploffen.

Het gebruik van rolkoffers, boodschappentrolly’s en sleepmandjes wordt in de hele stad verboden.
Ouderen en gehandicapten krijgen een ontheffing geldig op de maandagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur.

Advertenties

3 gedachten over “Dagje Amsterdam”

Reacties zijn gesloten.